Project update
Project bijlagen
Diallo Ibrahima
Mohamed Lamine Camara
het logo van nimba

Yaguine & Fodé Study Project

Het doel van het Yaguine & Fodé project is om geld bijeen te brengen zodat jonge Guinese mensen in Europa kunnen studeren.

Lees de Project update pagina's

 

Het project is opgezet door journaliste en programmamaker (IKON) Ingeborg Beugel. Samen met Stichting Nimba zet zij zich in voor een goede opleiding van deze jonge mannen.

De naam van het project is een eerbetoon aan twee Guinese jongens, Yaguine en Fodé. Zij vroren in 1999 dood in het landingsgestel van een Sabena Airbus. De jongens, 14 en 15 jaar oud, vluchtten weg voor de ellende in hun eigen land. Ze wilden in Europa gaan studeren. Op weg naar het ‘paradijs’ vonden ze een gruwelijk einde.

Nu zijn er andere Guinese jongeren die hún droom willen waarmaken. Met dit project wil wij hen helpen bij het bereiken van hun doel door fondsen te werven voor hun studie.

Bent U ook gegrepen door dit verhaal?

Wilt u iets doen of geven?

Laat het ons alstublieft weten: .

 

Bekijk ook de film "DEAR EUROPE...."

Toen Yaguine en Fodé stierven in het landingsgestel van een Sabena vliegtuig in de zomer van 1999, waren ze een paar dagen wereldnieuws. Iedereen was geraakt door deze twee jongens die zo graag in Europa wilden studeren.

Ibrahime Diallo nu 28 - zie foto hieronder - was toen 19 jaar oud.

Hij is in deze film "Dear Europe..." de gids, hij zegt wat Yaguine en Fodé zóuden hebben gezegd..

Dankzij the Yaguine & Fodé Study Project, kan Ibrahime, en hopelijk anderen, hún droom verwezenlijken: studeren in Europa.

Ibrahima Diallo met de papieren uit de film

Bekijk de film breedband, de film in breedband

de film in smallband

Als bovenstaande links niet werken, bekijkt de film dan via de website van de Nederlandse publieke omroep. Dan komt het scherm met de film.

(Dank aan de KRO - dutch public tv - die deze film voor Nimba op het net zette, zodat iedereen over de hele wereld dit verhaal nu kan bekijken.)

 

Zie ook het VN artikel over Yaguine en Fodé uit november 2000.